Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, en iyi performans ve kullanım ömrünü sağlamak için en yeni teknolojileri kullanarak üretim yaparken, saklama koşullarının önemine de dikkat çekiyor. Uzun ömürlü lastiklerin ilk kilometresinden son kilometresine kadar aynı performans dengesini sağlaması için ve bir sonraki dönemde daha güvenli kullanabilmek için uygun koşullarda saklanması gerekiyor.
Michelin Pazarlama Direktörü Sertan Akçagöz, “Lastiklerinizi kullanmadığınız mevsim geçişlerinde doğru şekilde muhafaza etmeniz hem ekonomik açıdan hem de güvenlik açısından büyük önem taşıyor. Uygun koşullarda muhafaza edilmiş bir lastik 10 yıla kadar kullanılabilir. Bu avantajı kullanıcılarımıza sağlamak için, satış noktalarımızda saklama ve depolama gibi hizmetleri içeren ‘lastik oteli’ hizmeti veriyoruz. Bu sayede satış sonrası hizmette kusursuzluğu hedefliyoruz. Ama lastiğini kendileri saklamak isteyen kullanıcılarımızın da uyması gereken maddeler olduğunu hatırlatıyoruz” diye konuştu.
Görüntüye aldanmayın!
Lastiklerin içeriğindeki maddelerin zaman içinde değişim göstermesi nedeniyle, 5 yıllık kullanımdan sonra belirli sıklıklarla uzman kontrolünden geçmesi gerekiyor.
Lastikten maksimum performansı elde etmek için 10 yaş ve üstü lastiklerin, kullanıma elverişli görünseler ve yasal kullanım sürelerini doldurmamış olsalar dahi değiştirilmesi gerekiyor.
Lastiklerin her zaman serin, kuru ve doğal havalandırmalı yerlerde saklanması gerekiyor. Lastikler açık alanda muhafaza ediliyorsa, brandayla örtülerek yağmur ve diğer dış etkenlere karşı da korunmalı.
Lastiklerin güneş ışığından, ultraviyole ve diğer yapay ışıklardan korunması da önemli. Ortam sıcaklığının ise 35 derecenin altında olması gerekiyor. Sıcak su boruları veya radyatörlerle direkt temastan korunması da şart.
Lastikler, zeminden en az 10 santimetre yükseklikteki raflara, dikey konumda yerleştirilmeli ve biçim bozukluğunun önlenmesi amacıyla, ayda bir kere yerlerinin dönüşümlü olarak değiştirilmelidir. Kimyasal maddelerden, solventten veya hidrokarbürden, lastiğe zarar verecek metal maddelerden uzakta saklanması da gerekiyor.
Lastikler janta monte edilmiş ve şişirilmiş halde olmadığı sürece, uzun süre üst üste istiflenmiş olarak saklanmamalı ve başka nesneler altında ezilmesinden kaçınılmalı. Lastiklerin yakınında alev alıcı veya yanıcı maddeler, kıvılcım veya elektrik deşarjına yol açabilecek her türlü materyal olmaması da önemli.
Not: Basın bülteninden derlemedir.
Yorum yazın