Türkiye’de Renault ve Dacia markaları ile Grup satış hacmini %23 oranında artırarak 140 bin 827 adede ulaştı ve %16.3 oranında pazar payı gerçekleştirdi (+1.3 puan). Türkiye, özellikle Renault Fluence ve Symbol’ün başarısı sayesinde, Grubun beşinci büyük pazarı konumunda. Euromed Bölgesi’nde hafif ticari araç sıralamasında birinci sırada yer alan Türkiye, aynı zamanda uluslararası Renault hafif ticari araç sıralamasında, Fransa’nın ardından 2. sırada yer alıyor.
• Avrupa dışında satışlar ve Renault markası ile güçlü bir büyüme gerçekleştirildi (+%6.8).
• Avrupa’da, Renault binek araçlarda (PC) ve hafif ticari araçlarda (LCV) 2. sıradaki yerini korudu, piyasanın %8.6’ini elinde bulundurdu. Art arda on dört yıldır Renault Grubu hafif ticari araç pazarının lider konumda, pazardaki payı %15.6 arttı.
• Renault, yıl sonunda Sıfır Emisyonlu (Z.E.) araçlarını piyasaya sürerek geleceğe yatırım yapmaya başladı, bu araçlar arasında Fluence Z.E. ve Kangoo Z.E. Yakın dönemde International Van of the Year 2012 ünvanını alan, Renault’un elektrik motorlu Van’ı 19 büyük Fransız şirketinin tercihi oldu (15.600 araç tedarik sözleşmesi ile).
Satış ve Pazarlama & Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı ve Avrupa Bölgesi Başkanı Jérôme Stoll, bu sonuçları yorumlarken şunları söyledi: “2011 yılında Renault Grubu kendi rekorunu kırarak 2.7 milyon araç satışı gerçekleştirdi ve satışlarının %43’ünü Avrupa dışından elde ederek küresel büyüme amacına ulaştı. Bütün uluslararası bölgelerin desteğiyle bu güçlü büyüme, Grubun uluslararası erişim ağının genişlediğinin bir göstergesi. Avrupa’daki güncel konjonktüre rağmen Renault, pazarın 2. markası olma özelliğini korudu ve ardarda 14 yıldır hafif ticari araç pazarının lideri konumunda. Geçen yıl da ekonomik elektrik motorlu araçlar dönemi başladı, Renault Fluence Z.E. ve Renault Kangoo Z.E piyasaya sürüldü.”
Not: Basın bülteninden derlemedir.
Yorum yazın