Genel

“Trafikte Gençlik Hareketi”

10 ilde 10 bin öğrenci, 20 bin veli ve 500 okul servis şoförüne ulaştı.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, hayata geçirdiği “Trafikte Gençlik Hareketi” projesiyle öğretmenleri, öğrencileri, veliler ve okul servis sürücülerini trafik güvenliği konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Amaç, öğrencilere trafikte olumlu davranış değişikliği kazandırmak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear Lastikleri T.A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen “Trafikte Gençlik Hareketi” projesi, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülüyor.

ders programına bu yıl dahil edilen Trafik ve İlk Yardım dersi kapsamında öğrencilere, trafikte tehlike yaratmamak, tehlikelerden korunmak, sürücü, yaya ve yolcu olarak trafik kurallarına uymak ve duyarlı olmak, sorumlu davranmak konusunda olumlu davranış değişikliği kazandırmak üzere harekete geçen proje, aynı zamanda öğrencilerinin okullarında bulunan Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulüplerinin faaliyetlerine gönüllülük esasıyla katılımlarını artırmayı da hedefliyor.

“Trafik kazalarında ölüm oranlarında üçüncü dünya ülkeleri ile aynı kaderi paylaşıyoruz”

“Trafikte Gençlik Hareketi” ile ilgili konuşan Goodyear Türkiye Genel Müdürü Emin Özkan “Projemizi, 10 ilde ve 50 lisede uygulamaya devam ediyoruz. Trafik ve İlk Yardım öğretmenleri vasıtasıyla 10 bin öğrenciye doğrudan trafik güvenliği eğitimi verdik. Eğitim ve iletişim materyalleri ile 20 bin veli ve 500 okul servis şoförüne ulaştık.” dedi.

Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de son yıllarda yapılan altyapı ve bilinçlendirme çalışmaları sayesinde ölümlü kazalar azalıyor. Ancak 10 bin araç başına trafik kazalarında ölüm oranlarında hala Tayland, Zimbabve, Nikaragua gibi üçüncü dünya ülkeleri ile aynı kaderi paylaşıyoruz. Goodyear olarak bu sorunun çözülmesi ve kazaları en aza indirgemek üzere biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimizden geleni yapıyor ve uzun vadede verim alacağımızı düşündüğümüz ‘Trafikte Gençlik Hareketi’ne destek vermeye devam ediyoruz.”

Türkiye’de her yıl yaklaşık 3500 kişi trafik kazalarında olay yerinde hayatını kaybediyor.

Türkiye’de trafik kazalarında olay yerinde her yıl yaklaşık 3500 kişi hayatını kaybederken 150 bine yakın kişi de yaralanıyor. Kazaların ekonomik maliyeti ise yıllık 20 milyar TL’yi buluyor. Dünya Sağlık Örgütü araştırmasına göre trafik kazaları, çalışan, üreten ve hayata atılmaya hazır kesim olan 15-29 yaş grubunun ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bu nedenle trafik güvenliğinde gençler en riskli grubu oluşturuyor. En verimli çağlarında ve hayata henüz katıldıkları dönemde gençlerin trafik kazalarından korunması, verilecek eğitimler ve yapılacak iletişim faaliyetleri ile onlara kazandırılacak öz farkındalıkla ilişkili olarak hayati önem taşıyor.

Not: Basın bülteninden derlemedir.

Yorum yazın

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.